Δραστηριότητες

Στα άτομα παρέχονται ευκαιρίες συμμετοχής σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες εκτός Ιδρύματος με στόχο την κοινωνική προσαρμογή και τη διευκόλυνση της ένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο, με εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε δημόσιους χώρους, σπίτια, σχολεία, άλλα ιδρύματα, περιπάτους, εκστρατείες καθαριότητας στη κοινότητα κ.ά. Το Ίδρυμα διοργανώνει κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για κάλυψη των αναγκών του όπως επιδείξεις μόδας, πανηγύρι αγάπης, παζαράκια, φιλανθρωπικά τσάγια, διαλέξεις, εκδίδονται πασχαλινά και χριστουγεννιάτικα λαχεία κ.ά.


Για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αθλούνται δύο φορές την εβδομάδα στο στάδιο της πόλης και στο γυμναστήριο του Ιδρύματος και προπονούνται για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες στίβου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό πετυχαίνοντας πολύ καλές επιδόσεις. Ασκούνται επίσης σε διάφορα άλλα αθλήματα όπως ιππασία, μπόουλιγκ, γκόλφ, ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα. Συμμετέχουν ακόμη, στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ειδικών Τεχνών αναπτύσσοντας έτσι τις δημιουργικές τους δεξιότητες.

Από το 2009, μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων, μας παραχωρούνται εκπαιδευτές από τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, μία φορά την εβδομάδα. Τα άτομα του Ιδρύματος απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως χεοροτεχνίες, ζωγραφική, μουσική, χορό, θέατρο κ.λπ.